pdf brochure
info
Pine Forest
Pine Forest
PineForest_02.jpg
PineForest_03.jpg
PineForest_04.jpg
PineForest_05.jpg
PineForest_06.jpg
PineForest_07.jpg
PineForest_08.jpg
PineForest_09.jpg
PineForest_10.jpg
PineForest_11.jpg
PineForest_12.jpg
PineForest_13.jpg
PineForest_15.jpg
PineForest_16.jpg
 Location: Methow Valley, WA  Size: 850 sf     In order to meet the client's budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin's form. Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out.  We believe this project demonstrates our belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.     Awards and Recognition:  Sunset Magazine, December 2009, "The Great Escape" p. 42-45 

Location: Methow Valley, WA

Size: 850 sf

 

In order to meet the client's budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin's form. Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out.

We believe this project demonstrates our belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.

 

Awards and Recognition:

Sunset Magazine, December 2009, "The Great Escape" p. 42-45 

Pine Forest
PineForest_02.jpg
PineForest_03.jpg
PineForest_04.jpg
PineForest_05.jpg
PineForest_06.jpg
PineForest_07.jpg
PineForest_08.jpg
PineForest_09.jpg
PineForest_10.jpg
PineForest_11.jpg
PineForest_12.jpg
PineForest_13.jpg
PineForest_15.jpg
PineForest_16.jpg
 Location: Methow Valley, WA  Size: 850 sf     In order to meet the client's budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin's form. Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out.  We believe this project demonstrates our belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.     Awards and Recognition:  Sunset Magazine, December 2009, "The Great Escape" p. 42-45 
Pine Forest

Location: Methow Valley, WA

Size: 850 sf

 

In order to meet the client's budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin's form. Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out.

We believe this project demonstrates our belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.

 

Awards and Recognition:

Sunset Magazine, December 2009, "The Great Escape" p. 42-45 

show thumbnails
>
<